Blog

Társasházi vezérlések

Egyre több felkérés érkezik társasházakat építtető vállalkozásoktól. Legutóbb egy 7 lakásos társasház, lakásonkénti vezérlését kellett elkészítenem: Egy közös gépterem hőszivattyúkkal, lakásonként padlófűtés, mennyezethűtés, párakicsapódás közeli helyzetben pedig fan-coil-ra átkapcsolás, hagyományos termosztátos hőmérséklet-szabályozással.

Knight Rider

Különös kérés érkezett nemrég: Egyfajta lépcsőfok dizájn-megvilágítás vezérlést kellett készítenem. Ha elindulunk felülről a lécsőn, akkor minden egyes lépcsőfok LED-es világítása kapcsoljon be egymás után felülről lefelé. Ha megérkeztünk le, akkor pedig kapcsoljanak ki egymás után felülről lefelé. Visszafelé menet a lépcsőn pedig fordítva ugyanez. Egyfajta “Knight Rider” villogó, csak lépcsővel. :)

Új vezérlések a láthatáron

 

Elkészültek a szellőztetés vezérlés és a redőnymozgató vezérlés prototípusai. Javában mennek a tesztek. Már csak a redőnymozgatás fényerősség érzékelőire kell várni egy kicsit. Kezdődhet az utálatos dokumentáció írása.

 

HCSYS leírás

A Comfort System Kft. “Hot & Cold” fűtési-hűtési termékcsaládjának készült vezérlőrendszer leírása elérhető, letölthető a weblapról.

PID

pid

Elkészült a Hot & Cold rendszer vezérlő 0-10V analog kimenetének PID szabályzója. P, I, D és sebességi paraméterek állíthatóak lettek a konfigurációs fájlokban tároltak szerint. Ki milyet szeretne, beállíthatja magának.

Indulás

Az első termék megvan. A család támogat. Az ügyintézés gyors és nem bonyolult. Akkor csak egy nagy levegővétel és indulhat is az egyéni vállalkozás!